Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Konya: Geldiği gibi gitti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 30/05/2011 - 12:06 GMT+3

Lige inanılmaz bir transfer harekatıyla giren Konyaspor, takım olana kadar lig bitti ve yeşil-beyazlılar Bank Asya 1. Lig'in yolunu tuttu. Konyaspor'un hüsran dolu sezonunu Onur Akmeriç yazdı...

konyaspor, kasımpaşa, 2011

Görsel kaynağı: AA

Geçen sezon Birinci Lig play-off finalinde Altay'ı mağlup ederek Süper Lig vizesi alan Konya'da sezon başı buruk bir sevinç vardı. Geçtiğimiz yılın Nisan'ında trafik kazası geçirerek felç olan Norveçli futbolcuları Branimir Poljac'ı hiçbir zaman unutmadı yeşil-beyazlılar. Bu yüzden yükselme zaferi biraz tatsız yaşanıyor, teknik direktör Ziya Doğan kupayı Poljac’a götürme fikrini ortaya atıyordu. Kazanın yıldönümünde dahi Konya'dan taraftarlar ziyaretine gidecekti talihsiz sporcunun.
Zincirleme transfer kazası
Ziya Doğan yönetiminde lige çıkan ekip, onunla yola devam etmeye karar verdi. Ama neredeyse bütün takımı yıkarak yeni bir ekip kuruldu. Bassim Abbas, Mahamoudou Kere diye saymaya başlasam yazı biter. Tam 25 futbolcu transfer edildi, bir o kadarı ile yollar ayrıldı. Takım olmayı başararak üst lige tırmanan futbolcuları göndererek yeni bir takım kuramaya çalışmak her zaman ama her zaman negatif etki yaratmıştır.
Ziya Doğan bunun farkındadır mutlaka ama eski oyuncularına olan aşkına engel olamadı. Aralarında Grajciar gibi iyi transferler de vardı mutlaka ama Beşiktaş bile kadrosunu dünyaca ünlü ve yetenekli futbolcular ile kuvvetledirmesine rağmen takım olamamanın ceremesini çekerken, Konya'da 25 futbolcu transfer edip de ligde kalabilmek mucizeydi.
Aslında sezon fena da başladı denemez. Yeşil-beyazlılar son şampiyon karşısında alınan yenilgiden sonraki üç maçta beş puan topladı. Fakat sonrası felaket. Sekizinci hafta düşme potasına giren Konya, bir türlü tırmanamadı. 16. hafta ise kritikti. Son üçe kalmama adına yarıştıkları Sivas’a yenilince gardı düştü takımın.
Doğan da gitti, takım da...
21. haftada bu sene beraber geldikleri Spor Toto Süper Lig'den düşmemek için çekiştikleri asıl rakibi Buca'ya 3-2 yenildikten sonra kulüp teknik direktör Ziya Doğan ile yollar karşılıklı olarak ayrıldı. Her ne kadar Doğan ayrılsa da Konyaspor'a bakanlar her yerde onu görüyor, onu hatırlıyordu. Onun transferleri ile çorba hâline gelen takımı devralmak Yılmaz Vural'a, takım da Bank Asya 1. Lig’e düştü. Vurallı dönemde oynadığı 13 maçta 9puan toplayabildi İç Anadolu temsilcisi. 31. haftada Kasımpaşa ile çok kritik bir maça çıkıldı.
Ligin dibindeki 22’şer puanlı iki ekipten biri bu maçtan galip ayrılıp, 15. Sivas’ın puan kaybını bekleyecek ve umudunu sürdürecekti. Kazanan takım bir hafta daha hayal kuracakken, kaybeden takım düşecekti. Son dakikasına 2-1 geride girdiği maçta Konya temsilcisi Robak ile beraberliği yakaladı ve iki takımı da düşürecek sonuca imza attı. Takım, İstanbul temsilcisi ile birlikte Birinci Lig’in yolunu tuttu.
34 maçta alınan dört galibiyet sırasıyla Eskişehir, Manisa, Gençlerbirliği ve Kayserispor karşısında alındı. Dört büyüklerden sadece Beşiktaş'tan iki beraberlik ile puan kopartabildi yeşil-beyazlılar.
Sonuçta Konyaspor düşerken, akıllarda yalnızca Poljac’ın hatırası kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam