Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Eski DJ Kış Olimpiyatlarında

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 04/02/2022 - 09:32 GMT+3

Eski DJ Benjamin Alexander, ülkesi Jamaika’yı olimpiyatlarda alp disiplininde temsil eden ilk sporcu olacak.

Benjamin Alexander

Görsel kaynağı: Getty Images

Uzun bir dönem boyunca kariyerini DJ olarak sürdüren Benjamin Alexander, 2022 Kış Olimpiyatları’nda alp disiplini kayak dalında ülkesi Jamaika’yı temsil edecek.
Geçmişte Burning Man gibi prestijli müzik festivallerinde sahne alan Benjamin Alexander, spora odaklanmak için DJ’lik kariyerini 2018 yılında sonlandırmıştı.
picture

Benjamin Alexander

Görsel kaynağı: Getty Images

Jamaika’yı tarihte ilk kez alp disiplininde temsil edecek olan sporcu Sky News’e yaptığı açıklamada için rahat olduğunu ve kendini iyi hissettiğini söyledi.
“Şu an kendimi muazzam ferah hissediyorum. Tüm hayatımı, birikimimi, kimliğimi ve aklınıza gelebilecek her şeyi buna adadım. Spora olan yoğunluğumu Mart 2020’de arttırmaya başlamıştım. Mücadelemin büyük kısmını pandemi şartlarıyla verdim, güney yarım kürede kış mevsimi yaşanırken antrenmanlarıma devam edebilmek için seyahat edemedim.”
1993 yapımı Üşütük Popolar (Cool Runnings) filminin kendisine ilham verip vermediğiyle ilgili yöneltilen soruya Alexander’ın cevabı, “Temel motivasyonum o film değildi ama arkadaşlarımın o filmden çıkan bir karaktere benzediğimle ilgili şaka yapmışlıkları var. İlginç bir rastlandı gerçekten” şeklinde oldu.
Kendisine yönetilen madalya sorusuna ise, “Bu işe iki yaşında başlayanlar karşısında bir iddia ortaya koymak niyetinde değilim. Bu güzel yarışa katılım gösterebilmek, benim hikâyemin temeli ve bu umarım Jamaikalı yeni jenerasyon çocuklar için 32 yaşından daha önce sportif kariyerlerini şekillendirmeye başlamaları konusunda ilham verici olur” sözleriyle yanıt veren Alexander, amacının ülkesini elinden gelen en iyi şekilde temsil etmek olduğunu açıkladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam