Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Pechstein tarihe geçti

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 05/02/2022 - 19:15 GMT+3

49 yaşındaki Alman sürat patencisi Claudia Pechstein, Beijing 2022’deki yarışmalarda boy göstererek Kış Olimpiyatları tarihinde yarışan en yaşlı kadın sporcu oldu.

Claudia Pechstein

Görsel kaynağı: Getty Images

Cumartesi günü 3000 metre mücadelesinde buz pistine çıkan Pechstein, sekizinci kariyerinin sekizinci olimpiyatlarında bu rekora imza attı. Daha önceki rekor 2002’de Salt Lake City’de düzenlenen oyunlara 48 yaşındayken katılan Anne Abernathy’e aitti.
Yarışmayı son sırada noktalayan Pechstein, ülkesi adına açılış töreninde bayrak taşımıştı.
İlk olarak 1992 Albertville Olimpiyatları’nda yarışan Claudia Pechstein, beşi altın olmak üzere dokuz olimpiyat madalyası kazandı. Öte yandan 2006’ya kadar katıldığı beş oyunda da madalya kazanan Alman yarışçı, bu başarıya imza atan ilk kadın sporcu oldu. Pechstein, 2002 Salt Lake City Oyunları’nda 5000 metre yarışında elde ettiği 6:46.91 derecesiyle güncel olimpiyat rekorunu elinde bulunduruyor.
Bugünkü sonuç pek önemli değildi, sadece yarışmak ve burada olmak önemliydi. Çok gururluyum.”
Großer Moment für Claudia Pechstein (2.v.l.)
“Çok hızlı değildim ama bugün gülümsedim çünkü sekiz Olimpiyat Oyunları’nda yarışarak hedefime ulaştım.”
Pechstein, sekiz Kış Olimpiyat Oyunları katılımıyla Japon kayakla atlamacı Noriaki Kasai’yle bu alanda rekoru paylaşıyor. Kasai, Pyeongchang oyunları sonrası emekli olmuştu.
Claudia Pechstein, kanında saptanan anormal değerlerin doping şüphesi uyandırması nedeniyle Uluslararası Buz Pateni Birliği tarafından verilen iki senelik men cezasına çarptırılmış ve 2010 Vancouver Oyunları’nı kaçırmıştı.
3000 metre sürat pateni kadınlar yarışmasında altın madalya Irene Schouten’in olurken, 29 yaşındaki Hollandalı elde ettiği 3:56.93 dereceyle Pechstein’a ait olimpiyat rekorunu kırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam