Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Shiffrin’in Yaşadıkları Biles ve Osaka’nın Deneyimlerini Hatırlatıyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 09/02/2022 - 23:34 GMT+3

Mikaela Shiffrin, favori olarak geldiği Beijing 2022'de dev slalom’dan sonra slalom’da da yarış dışı kalarak olimpiyat şampiyonu unvanını koruyamadı.

Mikaela Shiffrin

Görsel kaynağı: Getty Images

Mikaela Shiffrin'in Beijing 2022’de sporunun zirvesindeki konumunu sağlamlaştırması bekleniyordu, ancak şimdiye kadar yarıştığı hiçbir yarışı bitiremedikten sonra hikayesi, diğer elit atletler Simone Biles ve Naomi Osaka'nın Tokyo Olimpiyatları'ndaki hayal kırıklıklarıyla karşılaştırılıyor.
Dünyanın en başarılı Alp disiplini kayakçılarından biri olan 26 yaşındaki Shiffrin, Pazartesi günü dev slalom performansı sırasında düştükten sonra Çarşamba günkü slalom yarışından da erken bir aşamada ayrıldı.
Amerikalı, yarıda kalan koşusunun ardından başı elleri arasında parkurun kenarında çömeldi ve olanlarla uzlaşmaya çalışırken gözyaşlarını tutamadı.
picture

Mikaela Shiffrin

Görsel kaynağı: Getty Images

Tokyo'da jimnastikçi Biles ve tenisçi Osaka, baskının ve medyanın ilgisinin çok fazla olduğunu ve en üst düzeyde performans göstermesi için üzerinde baskı oluşturduklarını söyledi.
Shiffrin baskının üstesinden gelebileceğini, iyimser olması gereken çok şey olduğunu ve hatta slalomdan sonra cesaret verici sözler için gazetecilere teşekkür ettiğini söylese de, hayal kırıklığı yaratan performansına nelerin neden olduğunu düşünüyordu.
“Her şeye baştan başlamayı deneyeceğim. Ama nasıl daha iyi yapacağımı da bilmiyorum çünkü... Sadece bilmiyorum. Daha önce hiç bu pozisyonda olmadım ve nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.”
Shiffrin Beijing 2022’de yaşadığı bu performans düşüşü, Biles ve Osaka’nın Tokyo Olimpiyatları'nda yaşadıklarına benzetiliyor.
Biles, ruh sağlığının spordan daha önemli olduğunu söyleyerek, yaşadığı zihinsel sağlık sorunları nedeniyle bazı finallere çıkmamıştı.
Osaka, zihinsel sağlığını etkilediğini söylediği medyadan kaçınmak için Tokyo Olimpiyatlarından önce çoğu turnuvadan çekildi.
Shiffrin ise Pekin'deki kalan Alp yarışlarında yarışıp yarışmayacağından emin olmadığını söyledi.
"Geçtiğimiz yazdan beri bütün bu sezon, tüm niyetim bu yarışlarda agresif bir şekilde kayak yapmaktı. Yaptığım şey buydu. Sorun şu ki, bitirmek zorundasın ve görünüşe göre şu anda ana sorunum bu ve bu hiçbir zaman bir sorun olmadı.”
"Bunun hakkında analiz edebileceğim çok şey varmış gibi hissediyorum ama amacım zorlamaktı ve belki de sınırı biraz aştım. Belki de bu baskı yüzündendir, muhtemelen bunu bir psikoloğa sormak daha iyi olacak.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam