Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trinidad & Tobago'nun Beklenmedik İkilisi İlk Yarışlarına Hazır

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 13/02/2022 - 00:27 GMT+3

Trinidad & Tobago'yu yarış kızağında temsil edecek ikili, Andre Marcano ve Axel Brown ilk yarışlarına hazır.

Trinidad Tabago Beijing

Görsel kaynağı: Eurosport

Trinidad & Tobago’nun yarış kızağı takımının frencisi Andre Marcano, geçen Ekim ayına kadar hiç kızağa ayak basmamıştı.Tam zamanlı olarak yaptığı beden eğitimi öğretmenliği işinden ücretsiz izne ayrılak Pekin’e gelen sprinter, şimdi de takım arkadaşı Axel Brown ile olimpiyatlarda ilk kez yarışmak için gün sayıyor.
İlk mücadelelerine 14 Şubat’ta çıkacak olan ikiliden Axel Brown: “Buradaki diğer 29 ekip yıllardır birlikte çalışıyor. İlişkileri var. Birbirlerini sporun dışında da tanıyorlar. Biz onlara göre normal bir ekibiz ve birlikte çalışmak için zamana karşı mücadele etmek zorunda kaldık.”
Trinidadlı annesi ve İngiliz babası aracılığıyla çifte vatandaşlığa sahip olan 29 yaşındaki Axel Brown, sporda İngiltere'yi yedi yıl boyunca temsil ettikten sonra Karayip ulusu için yarışmaya başladıktan sonra bir Instagram mesajı aracılığıyla Andre Marcano’yu takım arkadaşı olarak belirledi.
picture

Trinidad Tabago Beijing

Görsel kaynağı: Eurosport

Brown, Cuma günü Yanqing Ulusal Kayma Merkezinde antrenman yaptıktan sonra, "Önceki yedi yıldan daha fazla başarı ve keyif aldım" dedi.
Brown, onunla eşleşecek güçlü bir sprinter'e ihtiyaç duydu Marcano'ya Instagram'da mesaj gönderdi.
New York'taki bir ilkokulda beden eğitimi öğretmeni olan Marcano başlangıçta şüpheciydi. Ancak birkaç ay sonra sporu denemeye ikna edildi.
Marcano, cuma günü Instagram'da yayınlanan bir röportajda, "İlk gün oldukça korkunçtum" dedi.
35 yaşındaki Marcano, uzun zamandır yaz olimpiyatlarında atletizm pistinde yarışmanın hayalini kurarken, kendini Yanqing'in yüksek hızlı buz pistinde yarışırken buldu.
Ancak Pekin'e gitmek ilkokul öğretmeni için bir mücadeleydi.
Cumartesi günkü antrenmandan sonra konuşan Marcano, "İşten çok uzakta olduğum için neredeyse istifa etmek zorunda kaldım. Neyse ki, sorunlar çözüldü ve istifa edip çok sevdiğim işimden ayrılmak zorunda kalmadım.”
Andre Marcano ücretsiz izin alarak Pekin’e gelmesinin ardından geçimini sağlayabilmesi ve seyahat edebilmesi için bir arkadaşı, ona yardımcı olmak için çevrimiçi bir bağış toplama kampanyası başlattı ve yaklaşık 10.000 dolar topladı.
Marcano, Pekin açılış töreninde ülkenin bayrağını taşıdı ve ikili, yirmi yıl sonra Kış Oyunları'nda yarışan ilk Trinidad & Tobago sporcusu oldu.
Jamaika'nın 1988 Calgary Olimpiyatları'ndaki dört kişilik yarışta ilk kez kendini iyi hissettiren Disney filmi 'Cool Runnings'e ilham veren yarış kızağı takımı her zaman medyanın ilgisini çekti ve ülke bu kez dört kişilik ekiple geri döndü.
Brown, "(Biz) iki Karayip kızağının daha az bilineniyiz," dedi. "Jamaika, anlaşılır bir şekilde, tüm dikkati çekiyor ama biz de buradayız, uzun bir süre sonra ilk kez."
İlk yarışlarına 14 Şubat’ta çıkacak olan Brown ve Marcano için ilk 20'de bitirmek bile altın değerinde.
Brown, "Gerçekçi olarak, yüzümüzde bir gülümsemeyle halkımızı gurur ve saygıyla temsil etmek için buradayız ve elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.
"Yaptığımız şey pek çok insan için çok şey ifade ediyor, çünkü biz sadece kalabalığın içindeki bir yüz değiliz, 20 yıldır buraya gelen ilk insanlarız. Trinidad'ın tamamı arkamızda ve ne yaptığımızı biliyor. "
Trinidad & Tobago en son 2002'de Salt Lake City'deki Kış Olimpiyatları'nda Gregory Sun, Andrew McNeilly ve Errol Aguilera ile birlikte yarışta.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam