Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Paul-Henri Mathieu suskunluğunu bozdu

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 07/08/2015 - 11:16 GMT+3

Tecrübeli Fransız raket Paul-Henri Mathieu, Ekim 2012'den bu yana ilk yarı finalini yakaladı.

Paul-Henri Mathieu

Görsel kaynağı: AFP

Fransız tenisinin önemli isimlerden Paul-Henri Mathieu, yaşadığı birçok sakatlığa ve sıralamada bir hayli gerilemesine rağmen savaşmayı sürdürüyor. Avusturya'nın Kitzbühel kentindeki toprak kort turnuvasına elemelerden giren 33 yaşındaki Mathieu, nam-ı diğer "PHM", rakiplerini bir bir geçerek uzun süren yarı final hasretine son verdi.
En yüksek sıralamasını 2008 yılında 12. basamağa çıkarak gören Mathieu, ikinci turda 4 numaralı seribaşı Martin Klizan'ı devirdikten sonra çeyrek finalde bir diğer solak Federico Delbonis'i de saf dışı bıraktı. Kazandığı açılış setinin ardından ikinci sette yalnızca altı puan bulabilen Mathieu, moralini bozmayıp final setinde yeniden kontrolü ele aldı.
1 saat 55 dakika neticesinde Delbonis'i 6-3, 0-6, 6-3'le yenen tecrübeli Fransız, böylece 2012'nin Ekim ayında Basel'de ulaştığı yarı finalden sonra tur düzeyinde ilk kez son dörde kaldı. Haftaya 109 numaradan giren Mathieu, final yolunda 136 numara Nicolas Almagro ile karşı karşıya gelecek. Eski bir ilk 10 oyuncusu olan İspanyol Almagro ise son maçında Dusan Lajovic'i 6-3, 6-4'le eledi.
THIEM FRENE BASMIYOR
Tablonun üst kısmındaki yarı final, 1 numara Dominic Thiem ile 6 numara Fabio Fognini arasında oluştu. Ev sahibi ülkenin büyük umudu Thiem, son şampiyon unvanıyla geldiği Kitzbühel'de çeyrek finalde Alberto Montanes'e karşı 7-6, 3-2 üstünken rakibinin ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle maçtan çekilmesiyle yoluna devam etti. Geride kalan iki haftayı Umag ve Gstaad zaferleriyle noktalayan Thiem, galibiyet serisini 10 maça çıkardı.
Kohlschreiber ise geçen hafta Hamburg'da ikincilik ödülüne uzanan Fabio Fognini'ye şans tanımadı. Fognini'nin ikinci servis puanlarının %67'sini hanesine yazdıran Kohli, 3 numaralı seribaşı İtalyan'ı 7-6, 6-4'le turnuvanın dışına itmesini bildi.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam