Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ATP Londra 2012 - Juan Martin Del Potro Roger Federer'i üç sette geçti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/11/2012 - 19:15 GMT+2

Juan Martin Del Potro, ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda Roger Federer'i üç sette mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi.

juan martin del potro atp wtf

Görsel kaynağı: Reuters

Mücadelenin ilk seti servislerin dominasyonuyla geçti. İki tenisçinin de servislerini kaybetmediği sette sadece üç servis kırma puanı oynandı ve mücadele tie-break’e taşındı. Tie-break’te üst üste iki servisini rakibine kaptıran Federer, oyunu 7-3 ve seti 7-6 kaybetti.
İkinci sete İsviçreli raket fırtına gibi başladı ve rakibinin servis kullandığı ilk oyunu sıfıra karşı kazanmayı bildi. Setin geri kalanında senaryo ilk sete benziyordu. İlk oyunun ardından bir tane bile servis kırma puanının oynanmadığı ikinci seti Federer 6-4 kazandı ve karşılaşmanın karar setine gidildi.
Son sette harika bir başlangıç yapma sırası Juan Martin Del Potro’daydı. Dünya iki numarasının servisini ikinci oyunda kırmayı başaran Delpo, 3-0’lık üstünlüğü yakaladı. Federer'in geri kalan oyunlarda servis kıramaması sonucu Del Potro final setini 6-3 kazanarak Roger Federer'i geçmeyi başardı.
Mücadelenin ardından iki isim de gruptan çıkmayı garantilerken, grup liderinin kim olacağını David Ferrer - Janko Tipsarevic mücadelesi belirleyecek. İspanyol raketin galibiyeti Federer'i liderliğe yükseltirken, yenilmesi haline Delpo gruptan lider çıkacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam