Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya Nadal'la beşledi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 04/12/2011 - 19:08 GMT+2

Davis Kupası finalleri son gününde İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Arjantinli Juan Martin Del Potro’yu 1-6/6-4/6-1/7-6 ile mağlup etti. Ülkesini 3-1 öne geçiren dünya iki numarası böylece İspanya’ya beşinci şampiyonluğunu getirdi.

TENNIS 2011 COUPE DAVIS RAFAEL NADAL

Görsel kaynağı: AFP

Sevilla’da devam eden Davis Kupası finallerin ilk gün oynanan tekler maçları sonucunda İspanya, Arjantin karşısında 2-0 öne geçmişti. Dün oynanan çiftler maçını kazanan Arjantin ise durumu 2-1’e getirip şampiyonluk umutlarını son güne taşımıştı.
İlk sete del Potro’nun servisini kırarak başlayan İspanyol tenisçi setin geri kalanında kendisinden beklenmeyen bir düşüş sergiledi. Altı oyun üst üste kazanan Arjantinli ilk seti 6-1 kazandı.
İkinci sete de ilk setten aldığı rüzgarla giren 2009 Amerika Açık şampiyonu, ilk servis kıran taraf olmasına rağmen bir sonraki oyunda servisini kırdırdı ve sete beraberlik geldi. Nadal setin bundan sonraki bölümde kendi servis oyunlarında rakibine neredeyse puan yüzü göstermedi ve setin onuncu oyununda servis kırarak seti 6-4 aldı. Üçüncü sette ise tam bir Nadal fırtınası esti. Seyircisinin yoğun tezahüratları altında del Potro’ya sadece bir oyun veren İspanyol tenisçi seti 6-1 aldı ve setlerde de 2-1 öne geçti.
Bir sonraki sete de servis kırarak başlayan taraf ev sahibi raketti. Bu sefer Delpo’nun cevabı gecikmedi. 2-2’lik beraberlikten sonra taraflar tekrar servislerini birbirlerine hediye etti. Üst üste iki oyun daha kazanan Arjantinli, maçı final setine götürme şansı elde etti ancak Nadal arka arkaya üç oyunu hanesine yazdırarak 6-5 öne geçti ve maç için servis atmaya başladı.
İlk puanı Nadal almasına rağmen Tandil Kulesi üç puan elde ederek iki kez servis kırma puanı elde etti. Arjantinli ikincisinden yararlanarak dördüncü seti tie-break oyununa taşıdı. Çok kötü bir tie-break performansı sergileyen del Potro bu oyunu kaybetti ve maçı kazanan Nadal, İspanya’ya şampiyonluğu getirdi.
Son üç yılda iki kez şampiyon olan İspanya böylece hem kendi evindeki yenilmezliğini sürdürdü, hem de toplamdaki beşinci şampiyonluğunu elde etti. Arjantin ise çıktığı dördüncü finalden de mağlubiyetle ayrılmış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam