Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Finalistler belli oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 17/04/2011 - 22:55 GMT+3

Yarı final eşleşmelerinin oynandığı hafta sonunun ardından kasım ayında oynanacak finalde mücadele edecek takımlar belli oldu. Son şampiyon İtalya'yı rahat geçen Rusya ile deplasmanda Belçika'yı deviren Çek Cumhuriyeti kupaya uzanmak için karşı karşıya gelecek.

Russia's Vera Zvonareva celebrates her victory over Italy's Roberta Vinci during their Fed Cup semi-final

Görsel kaynağı: Eurosport

2004-2008 yılları arasında bu kupayı dört kez müzesine götürmüş olan Rusya’nın rakibi son iki yılın şampiyonu İtalya’ydı. Ancak Akdeniz temsilcisi, şampiyonluklardaki en büyük etmenlerden Flavia Pennetta ve Francesca Schiavone’den yoksun kadrosu ile gittiği Rusya deplasmanından tek bir maç bile kazanamadan döndü.
Dünya üç numarası Vera Zvonareva önderliğinde Svetlana Kuznetsova ve Anastasia Pavlyuchenkova ile desteklenmiş kadro İtalya için çok güçlüydü. İlk gün oynanan tekler maçlarında şu sonuçlar alındı:
Vera Zvonareva – Sara Errani: 6-2/6-0
Svetlana Kuznetsova – Roberta Vinci 6-2/6-7/6-1
İlk günü önde kapatan ev sahibi ülke, bugün oynanan ilk maçta da galibiyeti alınca finalist oldu. Günün sonuçları şöyle:
Vera Zvonareva – Roberta Vinci 6-4/6-2
Anastasia Pavlyuchenkova – Sara Errani 7-6/7-6
Pavlyuchenkova/Makarova – Brianti/Camerin 7-6/6-1
Rusya bu sonuçla Sovyetler dönemi dahil dokuzuncu finalini görmüş oldu.
Çekler ilki başardı
Diğer yarı final eşleşmesinde Belçika ile Çek Cumhuriyeti, Charleroi’da karşılaştı. Ev sahibi takımda Kim Clijsters sakatlığı nedeniyle yer alamazken, Justine Henin sene başında tenisi bırakmıştı. Yanina Wickmayer ve Kirsten Flipkens’in yanında 94 doğumlu iki genç ile mücadele eden Belçika’nın karşısında Kvitova’lı, Benseova’lı Çekler vardı.
Beş şampiyonluğu bulunan Çekoslovakya bölündükten sonra Çek Cumhuriyeti hiç final göremezken Slovakya 2002’de zafere ulaşmıştı. İlk finalini kovalayan Çekler, Belçika karşısında ilk günü 1-1 ile geçti. Bugün oynanan tekler maçları da paylaşılınca karar çiftler maçına kaldı.
Çiftler müsabakasını kazanan Çek Cumhuriyeti tarihinde ilk kez finale yükselmiş oldu. Belçika ise 2001’deki şampiyonluk ve 2006’daki finalden sonra üçüncü kez bu mutluluğu tadamadı.
Kirsten Flipkens – Petra Kvitova 2-6/7-6
Yanina Wickmayer - Barbora Zahlavova Strycova 6-4/6-4
Yanina Wickmayer – Petra Kvitova 7-5/4-6/2-6
Kirsten Flipkens - Barbora Zahlavova Strycova 6-2/6-3
Flipkens/Wickmayer – Benesova/ Zahlavova Strycova 4-6/4-6
Final maçları 5-6 Kasım tarihlerinde oynanacak.
Öte yandan gelecek yıl en üst kategori olan World Group'ta mücadele edecek ülkeleri belirleyecek play-offlar'da ise şu sonuçlar alındı:
Almanya - ABD: 5-0
İspanya - Fransa: 4-1
Slovakya - Sırbistan: 2-3
Avustralya - Ukrayna: 2-3
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam