Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer'e dejavu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/08/2011 - 09:14 GMT+3

Turnuvadaki ikinci maçında Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşan Roger Federer müsabakadan 7-6/4-6/6-1’lik setlerle mağlup ayrılarak üçüncü turda Montreal’e veda etti.

Jo Wilfried Tsonga bat Roger Federer Montréal 2011

Görsel kaynağı: AFP

Son şampiyon Andy Murray’nin ve dünya iki numarası Rafael Nadal’ın daha turnuvadaki ilk maçlarında elenmesinin ardından dünya üç numarası Roger Federer de turnuvaya erken veda ederek gidişatı bozmadı.
Wimbledon çeyrek finalinde Jo-Wilfried Tsonga’ya yenilmesinin ardından, bir ay aradan sonra ilk defa Montreal’de korta çıkan İsviçreli tenisçi Fransız rakibini yine geçemedi.
İlk seti tie-break ile kaybeden eski dünya 1 numarası Federer, ikinci sette gösterdiği harika servis performansıyla maçı karar setine taşımayı başardı. Fakat son sette seviyesini yükselten Tsonga, rakibinin servisini üst üste iki kez kırarak 5-0’lık üstünlüğü yakaladı ve çeyrek finale yükselmeyi başardı.
“Beni Wimbledon’da da yenmişti, o yüzden sürpriz olarak nitelendirmek ne kadar doğru bilmiyorum” diyen Federer, “Şu an iyi oynuyor. Bu şekilde oynar ve ben yine kötü olursam, bir sonraki eşleşmemizde beni yenmesi yine doğal olacaktır. Şu an özgüveni çok sağlam” ifadelerini kullandı.
Djokovic emin adımlarla
Günün daha erken saatlerinde korta çıkan dünya 1 numarası Novak Djokovic ise ikinci turda del Potro’yu eleyen Marin Cilic karşısında zorlanmadı. Başa baş giden ilk setin sonlarında servis kırmayı başaran Sırp tenisçi, ikinci sette rakibinin servisini iki kez çaldı ve mücadeleden 7-5/6-2 galip ayrıldı.
Djokovic bu sonuçla bu yılki galibiyet sayısını 50’ye çıkarttı. 24 yaşındaki tenisçinin bu sezon kaybettiği tek maç ise Roland Garros yarı finalinde Roger Federer’e karşı. Djokovic, sert zemindeki 26 maçında ise yenilgi yüzü görmedi.
Sırp raket çeyrek finalde Gael Monfils ile karşılaşacak. Formda Fransız, Djokovic’in vatandaşı Viktor Troicki’yi müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta geriden gelerek 3-6/7-6/7-6 ile mağlup etti ve adını son sekiz arasına yazdırdı.
Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer 7-6(3) 4-6 6-1
Nicolas Almagro - Richard Gasquet 7-6(5) 6-3
Mardy Fish - Ernests Gulbis 4-6 6-3 6-4
Gael Monfils -Viktor Troicki 3-6 7-6(0) 7-6(5)
Janko Tipsarevic - Ivan Dodig 6-1 6-4
Stanislas Wawrinka - Kevin Anderson 6-4 4-6 6-4
Novak Djokovic - Marin Cilic 7-5 6-2
Tomas Berdych - Ivo Karlovic 6-3 7-6(2)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam