Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İlk dört isim yarı finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/06/2011 - 20:48 GMT+3

Son şampiyon Rafael Nadal kendisini Roland Garros’ta mağlup etmeyi başaran tek isim olan Robin Söderling’i 6-4/6-1/7-6’lık setlerle geçerek adını yarı finale yazdırdı. Dört numaralı seribaşı Andy Murray de Juan Ignacio Chela’yı 7-6/7-5/6-2’lik üç sette turnuva dışına itti.

Rafael Nadal, 2011

Görsel kaynağı: AFP

Beş kez Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal geçen yıl finalde set vermeden geçtiği Söderling’i bu yıl çeyrek finalde yine set vermeden mağlup etti. İlk turdaki maçlarına oranla daha iyi bir performans sergileyen İspanyol tenisçi, son set dışında dirençle karşılaşmadı. Müsabaka boyunca İsveçli’nin yaptığı 41 basit hata mağlubiyetin temeli oldu.
Nadal bu sonuçla altıncı Fransa Açık şampiyonluğuna ve Björn Borg’un rekorunu egale etmeye bir adım daha yaklaştı.
Dünya 1 numarasının yarı finaldeki rakibi, dört numaralı seribaşı Andy Murray oldu.
Britanyalı raket çeyrek finaldeki seribaşı olmayan raketlerden Juan Ignacio Chela ile karşılaştı. İlk seti tie-break ile kazanan üç kez grand slam finalisti, ikinci sette 5-2 öne geçerek set için servis atma şansı elde etti. Murray iki kez bu şansı değerlendiremedi ve skor 5-5 oldu. Bir sonraki oyunda tekrar servis kıran 24 yaşındaki tenisçi, üçüncü kez set için servis attığı oyunu kazandı ve ikinci seti de 7-5 ile hanesine yazdırdı.
Son sete servis kırarak giren Murray, bu sette zorlanmadı ve kariyerinde ilk kez Fransa Açık’ta yarı final gördü. Paris’te en son yarı final gören Britanyalı, 2004’te Tim Henman’dı. İlginçtir, o yıl Henman çeyrek finalde yine Juan Ignacio Chela’yı mağlup ederek yarı final bileti almıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam