Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wimbledon 2013 - Murray 2-0 geriden gelip Verdasco'yu devirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/07/2013 - 21:15 GMT+3

Wimbledon çeyrek finalinde Fernando Verdasco ile karşılaşan Andy Murray 2-0 geriye düştüğü maçtan 4-6/3-6/6-1/6-4/7-5 ile galip ayrılak son dörde kaldı.

Andy Murray

Görsel kaynağı: Reuters

Turnuvanın ikinci haftasında erkeklerdeki en çekişmeli maç Andy Murray ile Fernando Verdasco arasında yaşandı.
2009 ve 2010 yıllarını dünya sıralamasında ilk 10 içinde bitiren ancak daha sonra bir düşüş yaşayan Fernando Verdasco, bugün David Ferrer’in de elenmesiyle İspanyolların tek temsilcisi olarak ana tabloda kalmıştı.
1936’dan bu yana Wimbledon’ı kazanan ilk Britanyalı olmak için mücadele eden ve Rafael Nadal ile Roger Federer’in ilk turlarda elenmesiyle şansı da artan Murray maça çok kötü başladı. Verdasco üç dört yıl önceki vuruşlarından pasajlar sunarak girdiği maçta, üçüncü oyunda servis kırma puanı çevirdi. 5-4 öndeyken seti kazanmak için servis karşılayan İspanyol raket rakibinin servisini çalarak seti hanesine yazdırdı.
İşler ikinci sette de Murray’nin istediği gibi gitmedi. Her ne kadar üçüncü oyunda servis kırarak 2-1 öne geçse de, Britanyalı raket sonraki altı oyunun beşini kaybetti ve setlerde bir anda 2-0 geriye düştü.
Kendi seyircisi önünde, onları hayalkırıklığına uğratmak istemeyen dünya iki numarası üçüncü setten itibaren maça ağırığını koymaya başladı. Yine servis kırarak başladığı bu sette bu sefer hata yapayan Britanyalı, seti 6-1 ile noktalayarak rahat bir nefes aldı.
Kritik dördüncü sette, yedinci oyunda rakibinin servisini çalarak üstünlüğü elde eden ve kendi servis oyunlarında hata yapayan Murray maçı karar setine taşımayı da bildi.
Son sette iki taraf da servislerinde etkiliydi. Tenisçiler uzun bir süre birbirlerine servis kırma puanı göstermedi. Durum 5-5 iken elde ettiği servis kırma şansını iyi değerlendiren Murray, final setinde 6-5 öne geçti. Maç için servis kullanan Britanyalı tenisçi hata yapmadı ve yarı finale yükseldi.
Murray'nin yarı finaldeki rakibi Jerzy Janowicz olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam