Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/07/2011 - 02:39 GMT+3

Son şampiyon ile ev sahibi raketi karşı karşıya getiren mücadelede Rafael Nadal, Andy Murray’yi 5-7/6-2/6-2/6-4’lük setlerle geçerek finale yükseldi.

Rafael Nadal Wimbledon

Görsel kaynağı: Reuters

Çok çekişmeli geçmesi beklenen maç öyle de başladı. İki raket de servis oyunlarında üstün olan taraflardı ve birbirlerine servis kırma şansı vermediler. İlk setin 12. oyununda izleyenler setin tie-break ile sonuçlanacağını beklerken İskoç tenisçi servis kırarak bu seti 7-5 kazandı.
İkinci sete de iyi başladı dünya dört numarası. Dördüncü oyunda boş korta gönderemediği topta bir anlık moral bozukluğu yaşadı ve bu onun sonu oldu. Üst üste altı basit hata ile servis kırdıran Murray, aynı set içinde bir kez daha servis kırdırdı.
Üçüncü setin hemen başında servisine tutunamayan ve üst üste yedi oyun kaybeden Murray’nin omuzlarında artan ev sahibi olma baskısı, yıllardır burada yarı finalden öteye geçememesiyle birleşince bu set de Nadal’ın oldu.
Nadal’ın da sıradışı oynamasıyla iki tenisçi arasındaki fark açıldı. Son sete servis kırarak başlayan İspanyol tenisçi bu avantajını setin sonuna kadar sürdürdü ve bu seti de kazanarak maçtan galip ayrıldı.
Kariyerinde iki kez Wimbledon şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, Pazar günü Novak Djokovic ile karşılaşacak. Sırp tenisçi bugün Jo-Wilfried Tsonga’yı turnuva dışına iterek 1 numaralı koltuğu Nadal’ın elinden almıştı.
Andy Murray ise üçü üst üste olmak üzere dördüncü kez yarı finalde elendi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam