Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“İkisinin yaklaşımı tamamen zıt”

Eurosport Türkiye

Güncellendi 29/06/2022 - 13:56 GMT+3

John McEnroe, ilk tur maçları sonrası BBC’ye verdiği demeçte Rafael Nadal ve Novak Djokovic’in Grand Slam turnuvalarında tamamen farklı yaklaşımlarla kortta olduğunu söyledi.

Rafael Nadal and Novak Djokovic at Wimbledon

Görsel kaynağı: Getty Images

2021’in ikinci yarısını ayağındaki sakatlık nedeniyle korttan uzak geçiren Rafael Nadal, 21. Grand Slam zaferini kazandığı Avsutralya Açık sonrası Roland-Garros’ta da 14. şampiyonluğunu elde etmişti.
2021’i üç Grand Slam şampiyonluğu ile kapatan Novak Djokovic’se aşı tartışmaları nedeniyle Avustralya Açık’a katılamamış ve Roland-Garros çeyrek finalinde Rafael Nadal’a mağlup olmuştu.
Tenis efsanesi John McEnroe, BBC’ye verdiği demeçte tarihin en iyi oyuncuları arasında yer alan iki ismin Wimbledon’daki yaklaşımları arasındaki farkı betimledi.
Rafael Nadal in Wimbledon
Açıkçası, ikisinin yaklaşımı tamamen zıt.”
Djokovic açık açık en çok [Grand Slam şampiyonluğuna] sahip olmak istediğini söylüyor ve Nadal her puanda ve her maçta efor sarf etmek dışında başka bir şey önemli değilmiş gibi davranıyor.
“Gözüken o ki tarihe baktığımızda, kazandıkları Grand Slam’lere baktığımızda bu ikisi için de işe yarıyor. Bu yüzden kendini mutlu eden ve en iyini ortaya çıkaran neyse onu yapmanız gerekiyor.”
John McEnroe, Nadal’ın Roland-Garros’ta sakatlığı nedeniyle korttayken ağrı duymamak amacıyla ayağındaki sinirleri uyuşturmuş olması hakkında da görüş belirtti.
“Bazen, rakiplerinin Rafa’dan ‘Ayağımı hissetmedim, ayağımı hissetmiyordum bile.” gibi şeyler duyması yorucu olabilir. Fransa’da iyi gözüküyordu ve bir anda yepyeni bir prosedür uyguladı.”
Ne yapıyorda yaptı, Nadal iyi hissediyor ve ağrı duymuyor gibi gözüküyor. Bu inanılmaz.”
La prima di Djokovic, cuore Murray: le immagini più belle del Day 1
Ayrıca ikisinin [Nadal ve Djokovic] farklı taraflarda olmasından dolayı memnunum.”
Novak Djokovic, Wimbledon’da ikinci turda Thanasi Kokkinakis’le; Rafael Nadal’sa Ricardas Berankis’le karşı karşıya gelecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam