Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye - İtalya

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/11/2010 - 19:59 GMT+2

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası klasman müsabakalarında mücadele eden A Milli Takım, turnuvadaki son maçında İtalya ile beşincilik için karşılaştı. Yorgun gözüken Filenin Sultanları, son dönemde set alamadığı rakibine yine 3-0 mağlup oldu.

bahar toksoy turkiye voleybol 2010

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Türkiye, son iki resmi maçında set alamadığı İtalya karşısında sahaya klasik Esra-Eda-Naz-Neriman-Bahar-Neslihan altısıyla çıktı.
Filenin Sultanları maça iyi başladı. Etkili servislerle İtalya'nın hücumlarını bozan milliler Massimo Barbolini'ye erken bir mola aldırdı. Ancak sonrasında Simona Gioli'nin kayarak hücumları tüm turnuva boyunca olduğu gibi etkinlik sağladı ve fark kapandı. Türkiye, teknik molaya 8-7 önde girdi. Mola sonrasında Türkiye'nin hata yüzdesi gözle görülür şekilde artınca İtalya dört sayı farkla öne fırladı. İkinci teknik molaya İtalya üstünlüğüyle girilirken, bu noktada milli takım geri dönmeyi başardı. Neslihan Darnel'in servisiyle fark bire inerken, İtalya taktik değişikliklere başladı ve bunun da karşılığını bloklarla aldı. Son bölüme İtalya üstünlüğü ve karşılıklı sayılarla girildi. Sonrasında ise iyi defansla 23-23'lük beraberlik geldi. İlk set sayısını yakalayan İtalya, millilerin hücum hatasıyla seti 25-23 aldı.
Türkiye ikinci sete de iyi başlayan taraf oldu. Üst üste sayılarla farkı açan milli takım, bu tempoyu teknik molaya kadar sürdüremedi ve pasörün önde olduğu rotasyonları kullanamayarak farkın kapanmasına neden oldu. Türkiye teknik molaya yine de 8-7 üstün girdi. Teknik mola sonrasında da hücumdaki etkinlik sorunu devam edince kaçınılmaz olan gerçekleşti ve İtalya öne geçti. İkinci teknik molaya kadar farkı açan İtalya, bu bölüme 16-11'le geldi. Milli takımda köşe oyuncularının top öldürememesi seti İtalya lehine kopardı. Son sayıları iyi oynayan ve bir sonraki sete hazırlanan Türkiye, bu seti 25-20 kaybetti.
Milli takım üçüncü sete, ikinci sette oyuna sonradan dahil olan Seda Tokatlıoğlu'yla başladı. Sete iyi giren ise İtalya oldu. Milli takım, turnuvanın en iyi orta oyuncusu Simona Gioli'ye karşı hiçbir çözüm geliştiremeyince, teknik molaya 8-3'le girildi. Yorgunluk ve konsantrasyon bozukluğu bu sette kendini iyice gösterdi. İtalya bu bölümde 10-1'lik bir seri yakaladı ve durumu 12-4'e getirdi. Daha sonra biraz toparlanan milliler farkı biraz azaltsa da, ikinci teknik molaya 16-9'la gelindi. Bu noktada Mehmet Bedestenlioğlu pasör değişikliğine giderek oyuna Elif'i aldı. Sonraki bölüm ise karşılıklı sayılarla geçildi. Sonlarda üç maç sayısı çeviren Türkiye, dördüncüde teslim olunca İtalya bu seti 25-21, maçı da 3-0 alarak Dünya Beşincisi oldu. Türkiye ise altıncılıkta kaldı.
Milli takımda Neslihan Darnel 17 sayıyla oynayarak hem maçın, hem de turnuvanın en skorer oyuncusu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam