Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Maccabi Tel Aviv'i eleyen Fenerbahçe Ülker Euroleague'de Final Four'a yükseldi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 20/04/2015 - 23:06 GMT+3

Son sekizde Maccabi Tel Aviv ile karşılaşan Fenerbahçe Ülker serinin üçüncü maçından da galip ayrılarak Final Four'a yükseldi.

Fenerbahçe Ülker - Maccabi Tel Aviv

Görsel kaynağı: AA

Euroleague Son 8'de Fenerbahçe Ülker Maccabi Tel Aviv deplasmanına konuk oldu. Serinin ilk 2 maçını kazanmasını bilen Fenerbahçe Ülker İsrail deplasmanındaki ilk maçtan da galip ayrıldı. Seride durumu 3-0'a getiren sarı-lacivertli ekip Euroleague'de son 4'e yükseldi.
İstanbul'da 2 maç kaybeden Maccabi evindeki maça istekli başladı ve ilk çeyreği 20-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk yarıyı 31-37 önde kapattı.
İkinci yarıda da skor üstünlüğünü rakibine vermeyen Fenerbahçe Ülker üçüncü periyotu 50-45 önde geçti. Maçın son çeyreği ise büyük heyecana sahne oldu. Ev sahibi Maccabi aradaki farkı eritti ve maçın bitimine 5 dakika kala beraberliği yakaladı: 56-56.
Karşılaşmanın son 3 dakikasına girilirken Emir'in kritik üçlüğü farkı 4 sayıya çıkardı. Bitime 1 dakika kala ise Maccabi bir kez daha eşitliği yakaladı: 63-63. Son 33 saniye kalan Maccabi Tel Aviv 65-63 öne geçti. Obradovic'in aldığı molanın ardından Jan Vesely sayıyı buldu: 65-65. Maccabi Tel Aviv son hücumdan faydalanamayınca karşılaşma uzatmalara gitti.
Uzatma periyotu Zizis'in üçlüğü ile başladı. Maçta skor üstünlüğünü tekrar ele geçiren Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 75-74 galip ayrıldı.
Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe Ülker, Maccabi Tel Aviv'i seride 3-0 ile geçerek Euroleague'de son 4 takım arasına yükseldi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam