Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe'den tarihi zafer

Eurosport Türkiye

Güncellendi 14/05/2016 - 10:29 GMT+3

Laboral Kutxa'yı uzatma periyodu sonucunda mağlup eden Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Euroleague finaline adını yazdırdı.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Görsel kaynağı: AA

Euroleague Final Four'da Fenerbahçe, rakibi Laboral Kutxa'yı 88-77 mağlup ederek finale yükseldi.
Karşılaşmaya 13-0’lık müthiş bir seriyle başlayan Fenerbahçe, bu bölümde Gigi Datome ve Pero Antic’le etkili oldu. Laboral Kutxa bu etkileyici başlangıca Ioannis Bourousis’in öncülüğünde karşılık vermeye çalışsa da ilk periyot Fenerbahçe’nin 23-15’lik üstünlüğüyle son buldu.
İki takımın da ilk dakikalarda skor üretmekte zorlandığı ikinci çeyrekte Fenerbahçe skor üstünlüğünü korumasına karşın rakibinin baskılı oyununa ayak uydurmakta zorlandı. Periyodun ortalarında Jan Vesely’nin smaçlarıyla ritim bulmaya çalışan sarı-lacivertliler, son dakikalarda Darius Adams’ı durduramadı. Devrenin son 2 dakika 17 saniyesi içinde Laboral Kutxa’nın ABD’li oyuncusuyla 8 sayı bulması üzerine fark 1 sayıya kadar indi ve devre 41-40 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.
Üçüncü çeyreğe Adam Hanga’nın iki sayılık atışıyla başlayan Laboral Kutxa, durumu 42-41’e getirerek maçta ilk kez üstünlüğü yakaladı. Bu andan itibaren Fenerbahçe’de skor yükünü Datome çekerken Ekpe Udoh da savunma performansıyla etkili oldu. Buna karşın Bourousis ve Adams’ın dış atışlarıyla sayılar bulan Laboral Kutxa, final periyoduna 57-55 önde girdi.
Son periyoda da iyi giren İspanyol temsilcisi, son 6 buçuk dakikada farkı 7 sayıya (66-59) çıkardı. Bu bölümde çok sayıda boş üçlük kaçıran Fenerbahçe’yi ayakta tutan isim Vesely oldu. Çek yıldızla üst üste 6 sayı bulan sarı-lacivertliler farkı eritti ancak skor üstünlüğünü bir türlü ele geçiremedi. Laboral Kutxa'nın da skor üretmekte zorlandığı son bölümde Fenerbahçe, önce Datome'nin üçlüğü ardından Kostas Sloukas'ın turnikesiyle bitime 25 saniye kala skoru 72-72'ye getirdi. Son hücumu kullanan Darius Adams'ın üç sayılık atışından sonuç çıkmadı ve galibi belirlemek için uzatma periyoduna gidildi.
Uzatma periyodunun ilk hücumunda Fenerbahçe, Bogdan Bogdanovic'le üçlüğü buldu. Buna Adam Hanga'nın iki sayılık basketiyle karşılık veren Laboral Kutxa, periyodun devamında skor üretmekte zorlandı. Fenerbahçe'de ise Bogdanovic fırtınası dinmedi. Karşılaşma boyunca bulduğu 18 sayının yarısını uzatma periyodunda kaydeden Sırp basketbolcu öncülüğünde farkı hızla açan Fenerbahçe, fiziksel açıdan da yıprattığı rakibini 88-77 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı.
Fenerbahçe'de Bogdanovic 18 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Datome 15, Udoh ve Vesely 14, Sloukas da 13 sayıyla skor yükünü paylaştı. Laboral Kutxa'da ise Bourousis 22 sayı 10 ribauntla double-double yaparken Adams da 19 sayıyla maçı tamamladı.
Euroleague finalinde Türkiye'yi temsil edecek ilk takım olmayı başaran Fenerbahçe, pazar günü saat 21.00'de CSKA Moskova ile kupa mücadelesi verecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam