Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Thunder fişi çekti

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 26/04/2016 - 11:22 GMT+3

Evinde Dallas Mavericks'i mağlup eden Oklahoma City Thunder, konferans yarı finaline yükseldi.

NBA playoff maçında Oklahoma City Thunder evinde Dallas Mavericks'i 118-104 mağlup etti ve seriyi 4-1 kazandı

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Batı Konferansı playoff ilk turu 5. maçında Oklahoma City Thunder, evinde konuk ettiği Dallas Mavericks'i 118-104 mağlup etti ve seride durumu 4-1'e getirerek konferans yarı finaline yükseldi.
Baştan sona üstün götürdüğü maçta %50.6 iç saha isabeti bulan ve ribauntlarda rakibine 42-35'lik üstünlük sağlayan Thunder, serinin ikinci maçında evinde mağlup olduğu rakibini, daha sonraki 3 maçta da mağlup ederek tur atlamayı başardı.
Thunder'da Russell Westbrook 36 sayı 12 ribaunt ve 9 asistle takımının en etkili ismi oldu. Takımın bir diğer yıldızı Kevin Durant de 33 sayı kaydetti ve üst üste 67. maçında 20 sayı barajını geçmeyi başardı. Takımına 15 sayı 10 ribauntluk katkı yapan Steven Adams ise kariyerinin en skorer playoff maçına imza attı. Milli basketbolcu Enes Kanter, yaklaşık 13 dakika süre bulduğu maçta 5 sayı üretirken, son periyodun ilk dakikalarında karnına aldığı darbe nedeniyle oyundan çıkmak durumunda kaldı.
Mavericks'te ise Dirk Nowitzki'nin 24, Dwight Powell'ın 16, Justin Anderson'ın 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Zaza Pachulia ise 12 sayı 9 asist 7 ribaunt ürettiği maçta kariyerinin playoff asist rekorunu kırdı.
Oklahoma City Thunder, konferans yarı finalinde San Antonio Spurs'le karşı karşıya gelecek. Serinin ilk maçı Pazar sabaha karşı oynanacak.
NBA'de playoff sonuçları için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam