Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Warriors geriden gelerek NBA finalinde

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 31/05/2016 - 10:23 GMT+3

İlk devreyi rakibi karşısında etkili olamayan Golden State Warriors, üçüncü periyottaki muhteşem performansıyla maçı ve seriyi koparmayı başardı.

Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) celebrates during the fourth quarter in game seven of the Western conference finals of the NBA Playoffs against the Oklahoma City Thunder at Oracle Arena.

Görsel kaynağı: Eurosport

NBA Batı Konferansı finali son maçında Oklahoma City Thunder'ı evinde 96-88 mağlup eden Golden State Warriors, seride durumu 4-3'e getirerek adını NBA finaline yazdırdı.
İlk devrede etkili olan taraf konuk ekip Thunder olurken, bir önceki maçın yıldızı Klay Thompson ilk 7 atışından sonuç alamadı. Devreyi 48-42 geride kapatan ev sahibi Warriors, üçüncü periyoda müthiş bir tempoyla başladı ve bu periyotta rakibine 29-12'lik üstünlük kurarak maçı koparmayı başardı.
NBA tarihinde 3-1 geri düştüğü play-off serisini kazanmayı başaran 10. takım olan Warriors'ta Stephen Curry 36 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Normal sezon MVP'si maç boyunca 7 üç sayılık atışa imza attı ve seriyi 32 üç sayılık isabetle tamamlayarak bu alanda rekoru eline geçirdi. Klay Thompson da karşılaşmayı 21 sayıyla tamamladı.
Maç boyunca Andre Iguodala'nın sıkı markajıyla boğuşan Kevin Durant 27 sayıyla Thunder cephesindeki en skorer isim oldu. Russell Westbrook'un 19 sayı 13 asist 7 ribaunt, Serge Ibaka'nın 16 sayılık performansı da galibiyet için yeterli olmadı. Milli basketbolcu Enes Kanter ise mücadeleyi 8 sayı 4 ribauntla tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam