Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Potanın derbisinde Fenerbahçe ikinci yarıda uyandı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/03/2017 - 17:54 GMT+3

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında Galatasaray Odeabank'a konuk olan Fenerbahçe sahadan 79-75'lik zaferle ayrıldı.

Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe (Daye - Gigi Datome)

Görsel kaynağı: AA

Euroleague’de haftayı mağlubiyetle kapatan Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe’nin ligdeki randevusunda gülen taraf sarı lacivertliler oldu.
İlk yarıyı 13 sayı geride kapatan konuk ekip ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sahadan 79-75'lik zaferle ayrıldı ve Abdi İpekçi'de üst üste üçüncü kez kazandı.
Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde Tibor Pleiss ve Austin Daye ile skor üreten Galatasaray Odeabank, Göksenin Köksal’ın Bobby Dixon’a yaptığı baskılı savunmayla rakibe organize hücum yaptırmadı ve ilk çeyreği 19-15 önde kapattı.
Ev sahibi ekip ikinci çeyreğin başında geri dönüşünden sonra ilk maçına çıkan Eric McCollum ile ısrarla çembere giderek boyalı alandan sayılar buldu ve farkı sekize kadar çıkardı. Fenerbahçe bu bölümde Melih Mahmutoğlu’nun skorer oyunuyla maça tutunmaya çalıştı ama sarı kırmızılılar Alman pivot Pleiss ile üst üste sayılar bularak farkı 11’e kadar yükseltti. Devrenin sonunda 7-0’lık seri yakalayan Ergin Ataman’ın öğrencileri soyunma odasına 41-28 önde gitti.
Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreğin başında Vladimir Micov’un yönlendirdiği hücumlarda Göksenin Köksal’ın art arda bulduğu sayılarla farkı 15’e kadar çıkardı. Bu andan sonra savunmanın dozajını artıran Fenerbahçe, Kalinic ve Vesely’nin sayılarıyla farkı tek hanelere indirince Ergin Ataman çeyreğin bitimine 2:37 kala mola aldı. Fenerbahçe son bölümde James Nunnally’nin serbest atış çizgisinden bulduğu 5 sayıyla farkı eritti ve ev sahibi ekip son çeyreğe 56-50 önde girdi.
Fenerbahçe son 10 dakikaya rüzgarı arkasına alarak başladı. Bogdanovic ve Dixon’ın sayılarıyla 57-56 öne geçen sarı lacivertlilere Galatasaray Odeabank, Austin Daye ile bulduğu sayılarla cevap verdi. Son bölümde konuk ekip farkı dörde kadar çıkarmasına rağmen Bogdanovic’in yaptığı kritik top kayıpları Galatasaray Odeabank’ı oyunda tuttu. Obradovic'in molasında sonra hücumda direksiyonu elen alan Bobby Dixon'ın asistleriyle Fenerbahçe üst üste sayılar buldu ve sahadan 79-75'lik zaferle ayrıldı.
Fenerbahçe'de maçın yıldızı 16 sayı, 7 asist ve 5 ribaund ile oynayan Bobby Dixon oldu. Galatasaray Odeabank'ta ise Vladimir Micov'un 15 sayı sayı, 6 asist ve 5 ribaudluk performansı mağlubiyete engel olmadı.
Ligde üst üste 12. kez kazanan Fenerbahçe galibiyet sayısını 19'a yükseltirken, Galatasaray Odeabank 9. mağlubiyetini aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam