Paris-Roubaix'de zaferin adı Greg Van Avermaet

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/04/2017 - 18:26 GMT+3

Yarış içinde yaşadığı mekanik sıkıntıya karşın geri dönmesini bilen ve galibiyete ulaşan son olimpiyat şampiyonu Belçikalı bisikletçi, kariyerinin ilk anıtsal yarış zaferini elde etti.

Greg van Avermaet siegt bei Paris - Roubaix

Görsel kaynağı: Imago

Paris-Roubaix'de zafere uzanan isim, BMC takımının Belçikalı bisikletçisi Greg Van Avermaet oldu.
Yarışın başında yaşadığı mekanik arızaya karşın pelotona dönmeyi başaran Van Avermaet, kaçış grubunda yer alan takım arkadaşı Daniel Oss'un yakalanmasından sonra ana grubun önüne geldi. Carrefour de l'Arbre sektöründe atağını yapan 31 yaşındaki bisikletçiye sadece Quick-Step Floors'tan Zdenek Stybar ve Cannondale Drapac'tan Sebastian Langeveld tutunabildi.
Son 10 kilometreye birlikte giren üçlüden son ana kadar atak yapan çıkmadı. Roubaix Veledromu'na beraber giren üçlü arasında adeta taktik savaşı yaşanırken gruba bir anda arkadan Jasper Stuyven ve Gianni Moscon da katıldı. Sırasıyla Moscon ve Stybar'ın yaptığı ataklara karşın tecrübesini ortaya koyan Van Avermaet, son metrelerde yaptığı sprintle mutlu sona ulaşmayı başardı.
Stybar'ın ikinci tamamladığı yarışta podyumu tamamlayan isim Langeveld oldu.
Bu sene Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke ve Gent-Wevelgem'i de kazanan Greg van Avermaet, kariyerinde ilk kez bir anıtsal yarışta mutlu sona ulaştı. Son olimpiyat şampiyonunun, daha önce Paris-Roubaix'deki en iyi derecesi 2015 yılında elde ettiği 3.lüktü.
Boonen'dan veda turu
Daha önce 4 kez zafere ulaştığı Paris-Roubaix'yi kariyerinin veda yarışı olarak seçen Tom Boonen, bu yarışla birlikte emekliye ayrıldı. Quick-Step Floors'un 36 yaşındaki efsane ismi, ataklara cevap vermekte yetersiz kalarak ihtişamlı kariyerini Paris-Roubaix zaferiyle taçlandırma şansını kaçırdı.
Bununla birlikte yarışın favorileri arasında gösterilen Peter Sagan da son bölümde yaşadığı mekanik sorunlar sebebiyle yarışta iddiasını yitirdi ve ilk 10'un dışında kaldı.
Tarihin en hızlısı
2017 yılındaki Paris-Roubaix, 1896 yılına dayanan köklü tarihinin en hızlı edisyonu olarak hafızalara kazındı. Greg Van Avermaet'ın 5 saat 41 dakikalık derecesiyle zafere ulaştığı yarışın ortalama hızı 45.2 km olarak hesaplandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam