Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bask Turu'nda son sözü Contador söyledi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/04/2016 - 19:10 GMT+3

Zamana karşı etabında rakiplerine üstünlük sağlayan İspanyol bisikletçi, kariyerinde 4. kez Bask Turu'nu kazanmayı başardı.

Alberto Contador en contre-la-montre

Görsel kaynağı: AFP

Bask Turu'nun altıncı ve son etabını kazanan Alberto Contador, genel klasmanda da rakiplerini geride bırakarak zafere ulaştı.
Eibar'da 16.5 kilometre süren zamana karşı etabını 29 dakika 13 saniyede tamamlayan "El Pistolero", genel klasman yarışı verdiği Nairo Quintana'nın 5, Sergio Henao'nun ise 18 saniye önünde etap galibiyetini elde etti. Turun son gününe Sergio Henao'nun 6 saniye gerisinde ikinci sırada başlayan Contador, böylelikle rakibinin 12 saniye önüne geçerek genel klasman galibiyetini de elde etmiş oldu.
Contador'a zaferi getiren bireysel zaman karşı performansını kaçırmayın!
picture

Bask Turu: Zafer Contador'un!

Quintana'nın bisiklet değiştirmesine rağmen 2. sırada bitirdiği etapta en büyük hayal kırıklığını Thibaut Pinot yaşadı. Güne 10 saniye geride başlamasına rağmen zamana karşı performansıyla en azından podyumda yer alması beklenen Fransız bisikletçi etabı 6, genel klasmanı ise 4. sırada tamamladı.
2008, 2009 ve 2014'ten sonra Bask Turu'nu 4. kez ilk sırada bitiren Alberto Contador, 2016 yılındaki yükselen formunu sürdürdü.
Bask Turu'nda etap ve genel klasman sonuçları için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam