Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bank Asya 1. Lig panorama

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/04/2011 - 11:03 GMT+3

Bank Asya 1. Lig'in 30. haftasında dokuz gol atıldı. Ligin devleri puan kayıpları yaşarken, aşağılarda çarşı bu defa fena karıştı. Altay, Mersin İdman Yurdu’nu devirdi, Akhisar’ı Kartal kaptı! Haftanın kapanışını Giresun yaptı ve Karşıyaka deplasmanında ligdeki galibiyet serisini dörde yükseltti.

kartalspor, akhisar belediye, 2011

Görsel kaynağı: AA

Sezonun ve haftanın olayı, can çekişen Diyarbakırspor'un, evinde oynayacağı Denizlispor karşılaşmasına çıkmaması oldu. Daha önce kayyuma atanan kulüpte futbolcuların amacı, kulübün içler açısı durumuna dikkatleri çekmekti.
Lider Samsunspor, play-off mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor ile golsüz berabere kaldı. Bu sezon ligdeki dördüncü golsüz beraberliğini yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, üst sıralardaki puan kayıplarıyla haftayı kârlı kapatan takımlardan biri oldu. Samsunspor üst üste altı galibiyetlik seri yakalama fırsatını kullanamazken Ergün Penbe ile bambaşka bir havaya bürünen Erciyesspor ise play off potasıyla arasındaki puan farkını ikiye indirdi.
Önceki hafta Erciyes’e teslim olan Tavşanlı Linyitspor bu hafta Orduspor ile golsüz berabere kaldı. Mor Menekşeler ise Metin Diyadin ile galibiyet hasretini dördüncü haftaya erteledi. Ancak Orduspor’u bu hafta da lider Samsunspor ile oynayacağı son derece zor bir müsabaka bekliyor.
Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı hınca hınç dolduran kırmızı-lacivertli taraftarlar evine başı önde geri döndü. Haftanın en gollü maçında ayağa kalkan Altay, Adem Büyük ve Joseph Boum gibi takımın temel iskeletini oluşturan oyunculardan yoksun olan Mersin İdman Yurdu’nu 3-2 mağlup etti. Tecrübeli Murat Hacıoğlu oynadığı futbol ve attığı gollerle takımını sırtlayan isim oldu. Siyah-beyazlılar kümede kalma adına büyük bir adım attı. Mersin İdman Yurdu ise Samsunspor’un tek puanla kapattığı haftada zirveyle arasındaki farkı ikiye indirme fırsatını değerlendiremedi.
Alt sıraların kaderini etkileyecek bir diğer maçta Altay, Akhisar Belediye’yi 2-0’la geçti. Akhisar 26 puanla düşme potasına gerilerken Kartalspor 27 puanla 15. sıraya yükseldi. Sahasında sekiz hafta sonra galip gelen Adanaspor ise umuda yolculuğunda zorlu Güngören dönemecini geride bıraktı. Bu sonuç Adanaspor’un yerini sağlamlaştırmasına, Güngören’in uçurumun kenarına gelmesine neden oldu.
Karşıyaka ise haftanın son maçında play-off aşkına karşılık bulamadı. Yeşil-kırmızılılar, ligde son üç maçını kazanan Bahri Kaya’nın Çotanaklar’ına tek golle mağlup olurken futboluyla da büyük hayal kırıklığı yarattı. Karşıyaka eğer yenseydi, bitime dört hafta kala play-off potasıyla arasındaki farkı yediye indirecekti. Öte yandan dörtte dört yapan Giresunspor ise Bahri Kaya’nın 10.’luk hedefine bir adım daha yaklaştı.
HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

Altay’ın çiçeği burnunda teknik direktörü Mehmet Altıparmak, takımla çıktığı ilk maçta şampiyonluğu kovalayan Mersin İdman Yurdu’nu devirdi. Altıparmak, bugünkü Süper Lig’de Bucaspor’un Fenerbahçe’yi mağlup etmesine denk bir başarı elde etti.

HAFTANIN TAKIMI

Sekiz haftadır evinde kazanamayan Altay, ligde en iyi futbolu oynayan güçlü rakipleri karşısında sergiledikleri performans ve gösterdikleri dirençle haftanın takımı oldu. Sekiz haftadır sahasında kazanamayan siyah-beyazlılar, altı haftada yaşadığı üç mağlubiyet ve üç beraberlik sonrasında çıkışını Mersin İdman Yurdu karşısında yaparak ligde kalma adına büyük bir adım attı.
ALTIN 11
Oğuz Dağlaroğlu (Tavşanlı Linyitspor)
Orhan Taşdelen (Samsunspor)
Sezer Özmen (Çaykur Rizespor)
Veli Kızılkaya (Kayseri Erciyesspor)
İzzet Yıldırım (Adanaspor)
Nduka Ozokwo (Mersin İdman Yurdu)
Murat Hacıoğlu (Altay)
Selçuk Yıldırımkaya (Kartalspor)
Cenk Ahmet (Altay)
Adem Çalık (Giresunspor)
Mehmet Şen (Altay)

GOL KRALLIĞI
15 - Simon Zenke (Samsunspor)
14 - Mbilla Etame (Adanaspor)
12 - Ferhat Kiraz (Boluspor)
11 - Mehmet Akyüz (Tavşanlı Linyitspor)
11 - Serdar Deliktaş (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)
10 - Tiago Bezerra (Karşıyaka)
9 - Mehmet Al (Çaykur Rizespor)
8 - Adem Büyük (Mersin İdman Yurdu)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam