Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rusya'daki ırkçılık Hulk'u endişelendiriyor

Eurosport Türkiye

Güncellendi 20/07/2015 - 15:43 GMT+3

Zenit St. Petersburg'un Brezilyalı yıldızı, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası öncesinde ırkçılıkla ilgili endişelerini dile getirdi.

Hulk findet für die Affenrufe gegen Emmanuel Frimpong deutliche Worte

Görsel kaynağı: AFP

2012'de Zenit St. Petersburg'a rekor ücretle transfer olarak Rusya Premier Ligi tarihinin en pahalı oyuncusu unvanını kazanan Hulk, burada forma giydiği süre boyunca sürekli olarak ırkçı saldırılara maruz kaldığını açıkladı.
Neredeyse her maçta taraftarların kendisini maymuna benzeten tezahüratlarıyla karşılaştığını belirten Hulk, bir defasında maçı yöneten hakemin dahi kendisine ırkçı sözler yönelttiğini söyledi. Bu tip saldırıların ilk zamanlarda kendisini sinirlendirdiğini itiraf eden Hulk, bunun çözüm olmadığını ve artık bu tip olayları umursamamaya çalıştığını dile getirdi.
Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası'nda ırkçılığın önemli bir sorun teşkil edebileceğini vurgulayan Hulk, Rusya içinde yaşanan olayların dünya basınına fazla yansımadığını, ancak bu olayların Dünya Kupası gibi global bir organizasyonu farklı etkileyeceğini söyledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam