Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bayram Trabzon’a geldi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/11/2011 - 16:35 GMT+2

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftası geride kaldı. Lider Fenerbahçe ligde 27 maç sonra seriye başladığı Sivas’ta yenilirken, Galatasaray ve Beşiktaş da yaşadıkları kayıplarla Trabzon’a bayram hediyesi verdi. Efe Yılmaz Süper Lig’de geçen haftayı yazdı.

trabzonspor

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe, geçen yil Aralik ayinda evinde Sivasspor’u yendiginde isin buralara gelecegini tahmin etmiyordu sanirim. Sari-lacivertliler 27 lig maçinda yenilgi yüzü görmedi. Cuma günü ise sadece seri bozulmakla kalmadi, Fenerbahçe son yillarin en kötü futbolunu oynadi kendi adina.
Futbolda sike sorusturmasi sürecinde yasananlarin camia ve futbolcularda belirli tahribatlar yaratmasi normal. Milli maç arasi bu yüzden sari-lacivertlilere iyi gelecektir. Bu sürecin daha da verimli geçmesi için Aykut Kocaman’in da sapkasini önüne alip düsünmesi lazim. Takim sahada futbol anlaminda maçin genelinde can çekisirken, kulübeden uzun süre maçi bilet almis gibi seyretmesinin sebeplerini bulmali. Bu süreçte zaman zaman teknik direktörlükten fazlasini yapti belki yeniden tamamiyla kulübeye çekilmesinin zamani gelmistir.
Kazanan takimin hocasi Riza Çalimbay ise umalim ki bu maçtan sonra atak yapmanin ve açik oynamanin kötü bir sey olmadigini anlamis olsun. Belki o zaman Sivasspor ve gelecekte yönetecegi diger takimlar “Sanssiz gol yemekten, sanssiz gol kaçirmaya” terfi edebilir.
picture

fenerbahçe, sivasspor, caner, yobo, bekir

Görsel kaynağı: AA

Trabzon’a bayram hediyesi
Hafya liderin puan kaybiyla baslayinca zirve iddiasindaki her takimin puan farkini eritme sansi dogdu. Cumartesi bu amaçla sahaya çikan Aslan evinde iyi futbol oynadigi maçta bir puani aldi. Sahadaki oyun belki üst düzey olmanin uzagindaydi ama Mersin Idman Yurdu’nun da katkilariyla heyecani hiç eksik olmadi kapismanin.
Besiktas ise Gençlerbirligi deplasmaninda 2-0 öne geçmesine ragmen 4-2 kaybetti. Pek tabii ki Carlos Carvalhal’in da dedigi gibi enerjileri bitmis olabilir. Ama sezona üç kulvarda mücadele edecegi belli olarak giren bir takimin oyuncu havuzun bu kadar sinirli kullanilmasi da bir seylerin yanlis oldugunun göstergesi.
Manisaspor bu sefer sonunu getirebilecek mi?
Ersun Yanal yönetimindeki Manisaspor 2006-2007 sezonunda ligin ilk 10 haftasi geri kaldiginda Kemal Özdes’in takimindan bes puan daha fazla toplamisti. Kemal Hoca o zaman Ersun Yanal’in teknik heyetindeydi. Simdi ise Manisa’da kendi hikâyesini yaziyor ve yönetiyor. Yanal’in hikayesi saha içi ve saha disi sebeplerden pek de hos bitmemisti. Son alti haftada 16 puan toplayan Tarzan, bakalim bu sefer lig bittiginde basarili sayilabilecek bir konumda olacak mi?
Mantar pano
- Karabükspor’da Yücel Ildiz görevi birakti. Yari açik akil hastanesi kivamindaki futbol dünyamizdan bir güzellik simdilik eksildi.
-Ankaragücü bu hafta da kazanamadi.
-Süper Lig’de sampiyonluga ulasan takimlar maç basina iki puan ortalamasinin üzerine çikiyor. Ilk on hafta itibariyle bunu basaran tek takim Fenerbahçe.
-Serdar Aziz stoper eksigi olan bu topraklarin geleceginin önemli bir parçasi olabilir. Bu yüzden rakip forvetlere dirsek atmayi bir an önce birakmali.
Haftanin kare asi
Burak Yilmaz: Aslinda yetililerle konusup “Haftanin kare asi”nin adinin “Haftanin kare asi ve Burak Yilmaz” olarak degistirilmesini talep edecegim. Diger türlü her hafta Burak’i yazmak durumunda kalacagim. Kendisi yine takimin skor yükünü çekti. Senol Günes’in artik buna bir çözüm bulmazi lazim çünkü durum Burak’in basarisi kadar, takimin basarisizligi noktasina gitmeye basladi. Hafta içi oynanan CSKA Moskova maçindaki “Biz topu Burak’a verelim o elbet bir sey yapar” havasi bunun göstergesi.
picture

burak yılmaz, trabzonspor

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Scott Carson: Aslinda pek alisilmis degildir yasi 30’un altindaki Ada kökenli futbolcularin Avrupa’ya açilmasi. Premier Lig’de kalesini Carson’dan kötü file bekçisine emanet etmis takimlarin sayisi hayli fazlayken Ingiliz file bekçisi Bursa’nin yolunu tuttu. Geldiginde beri en iyi performansini sergileyen 26 yasindaki eldiven, yesil-beyazlilarin Istanbul’dan bir puanla dönmesinde önemli pay sahibi.
Semih Kaya: Gaziantepspor maçinda yasananlardan sonra hakiki genç Semih Galatasaray savunmasinda forma sansi bulmaya basladi ve geride kalan iki maçta da bu firsati çok iyi degerlendirdi. Aslinda sari-kirmizililarin Bülent Korkmaz yönetiminde Hamburg’a 3-2 yenilerek UEFA’ya veda ettigi maçta Kewell’in yerine stoperde oynayabilirdi Semih. Elimizde bir zaman makinesi olmadigindan geçmise gidip o ihtimalde neler oldugunu göremeyecegiz ama yeniden bir sakatlik olmazsa, Semih’in bu takima uzun yillar hizmet edecegini öngörebiliyoruz.
Ilker Avcibay: Manisaspor, Antalyaspor’u 1-0 ile geçerken skor tabelasinda 0’in durmasini saglayan isim Ilker Avcibay oldu. Mütevazi savunma hattinin arkasindaki 33 yasindaki yalniz adam birçok pozisyonda Akdeniz ekibinin golcülerine geçit vermedi. Manisaspor ligde bu sezon uzun soluklu bir sürprize imza atacaksa kuskusuz tecrübeli eldivenin bunda payi büyük olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam