Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İnönü'de dev derbi!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/10/2011 - 14:02 GMT+3

Futbolseverler için unutulmaz bir gün daha geldi çattı. Beşiktaş ve Fenerbahçe sezonun ilk derbisi için İnönü Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Eurosport.com Türkiye dev müsabakanın önemli ayrıntılarını sizler için derledi. Derbi dosyasını kaçırmayın!

Fenerbahçe-Beşiktaş 2010/11 Gökhan Gönül İsmail Köybaşı

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Şike operasyonunda en çok başı ağrına iki kulüp Beşiktaş ve Fenerbahçe Fiyapı İnönü Stadyumu'nda saat 20:30'da karşı karşıya gelecek.
Her zaman olduğu gibi bu derbi öncesinde de gerilim had safhada. Ancak sebebi futbol değil. Dün alınan "rakip seyircisiz derbi" kararı elbette.
Dün bu karardan önce biletlerini satın alan taraftarlar şimdi ise elindeki nesnelere bakıyor. İstanbul Valiği'ne topu atan Federasyon ne yapacağını şaşırmış durumda. Zira valilik "kararı ben almadım" diyor. Beşiktaş yöneticisi Orhan Saka "Sarı-lacivertliler biletleri almadı, rezervasyon yaptırdı" diyor, taraftar "64 liralık rezevasyon mu olur" diyor. Kısacası bir tarafta futbolun romantikleri, diğer yanda futbolun baronları yer alıyor. Her an yeni bir açıklama geliyor, marka değeri daha da düşüyor!
Bu karanlık futbol döneminde oynanacak derbi öncesi Eurosport.com Türkiye olarak sizlere iki asırlık çınarın arasındaki önemli maçlara, unutulmaz isimlere yani kısacası efsane tarihlerine göz attık. Dosyaları okumak için tıklayın.
İKİ TAKIMI DA ÇALIŞTIRAN EFSANELER
"Ezeli rakipler Beşiktaş ve Fenerbahçe, bugün tarihe hangi yeni notları düşecekler bilinmez. İşlenecek çok fazla konunun bulunduğu rekabette iki takımı da çalıştıran teknik adamları derledik."
picture

christoph daum

Görsel kaynağı: Reuters

EZELİ REKABETİN GOLCÜLERİ
"Her şey 1924 yılının bir 28 Kasım günü Taksim Stadı’nda oynanan ‘özel’ maçla start almıştı. Sarı-lacivertlilerin 4-0 galibiyetiyle sonuçlanan o müsabaka, bugünlere gelen ezeli rekabetin futboldaki başlangıcı olmuştu."
picture

alex de souza, fenerbahçe, 2011

Görsel kaynağı: AA

EKSİK DERBİ
"Spor Toto Süper Lig’in sekizinci haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi ağırlıyor. İki ezeli rakibin mücadelesinde son sözü sahadaki 22 kişi söyleyecek. Gelin onlara yakından bakalım."
picture

fenerbahce, beşiktaş, mehmet topuz, ernst

Görsel kaynağı: AA

BİRAZ KARTAL, BİRAZ KANARYA
"Beşiktaş – Fenerbahçe derbisine saatler kala iki takımda da forma giyen futbolcular sizin için derledik."
picture

sergen yalçın

Görsel kaynağı: AA

FENER'İN KALESİ İNÖNÜ
"Süper Lig’in son beş sezonunda İnönü’de oynanan derbilerde Fenerbahçe’nin önemli üstünlüğü bulunuyor. Bu heyecanlı derbilerin öyküsünü tekrar hatırlamak istedik."
picture

alex de souza, beşiktaş, fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

DERBİNİN KART RAPORU
"Spor Toto Süper Lig'de yarınki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde, ezeli rakiplerin son 10 sezonda yaptığı maçlarda kart eksik olmadı."
EZELİ REKABETTE 329. RANDEVU
"Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın yapacakları Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisiyle birlikte 329. kez karşı karşıya gelecek."
picture

Beşiktaş, Fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

REKABETTEKİ ÖNEMLİ BEŞİKTAŞ MAÇLARI
Ezeli derbinin Beşiktaş tarafından bakılınca öne çıkan maçları bir hayli fazla. Kadıköy'de çılgın gece, Sergen'in doksanla yakın münasebeti ve daha niceleri...
picture

besiktaş, taraftar, çarşı

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

picture

tuncay şanlı, fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

REKABETTEKİ ÖNEMLİ FENERBAHÇE MAÇLARI
Rekabetin Fenerbahçe tarafı... Hükmen yenilgiler, Tuncay'ın İnönü'yü sessizliğe mahkum ettiği gün ve Boliç'in aceleci tavrı! Sarı-lacivertli ekibin Beşiktaş derbisindeki en önemli beş maçı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam