Eurosport
Spa-Francorchamps 6 Saat: Ferrari Arka Arkaya Üçüncü Kez Galip
Tarafından
Yayınlandı 13/05/2025 - 10:58 GMT+3
WEC sezonunun üçüncü yarışı Spa-Francorchamps’ta düzenlendi, yarışın galibi sezona damgasını vuran Ferrari oldu. Mick Schumacher bir kez daha podyumdaydı.
WEC, Spa-Francorchamps
Görsel kaynağı: From Official Website
FERRARI BİR KEZ DAHA GALİP!
6 saatlik nefes kesen mücadelenin galibi, sıralama turlarında hayal kırıklığı yaşayan ancak yarış performansıyla bu hayal kırıklığını fazlasıyla telafi eden 51 numaralı Ferrari oldu.
Yarışın büyük bölümünde liderlik 50 numaralı Ferrari’ye aitti, 51 numaralı Ferrari ise alternatif bir strateji ile yarışın son bölümünde güçlü olmayı planlıyordu.
Sondan ikinci pit stop sürecinde az yakıt alarak hafif bir araca sahip olan 51 numaralı Ferrari, hafif araçla hızlı tur zamanları elde etmeyi ve 50 numaralı Ferrari’nin önüne geçmeyi başardı.
51 numaralı Ferrari az yakıt aldığı için mecburen ekstra bir pit daha yapmak zorunda kaldı. Yaşanan ciddi zaman kaybına rağmen Alessandro Pier Guidi’nin güçlü temposu sayesinde liderliği koruyan 51 numaralı Ferrari böylece damalı bayrağı ilk sırada gördü.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/3986618.jpg)
Ferrari, WEC
Görsel kaynağı: Getty Images
2024 sezonunu galibiyetsiz kapatan Alessandro Pier Guidi-James Calado-Antonio Giovinazzi üçlüsü, 2025 sezonunda ise şimdiden iki zafere imza attı!
İkinci sırada yarışa pole pozisyonundan başlayan 50 numaralı Ferrari yer aldı. Antonio Fuoco-Miguel Molina-Nicklas Nielsen kadrosu strateji savaşını kaybettiler ve son turlarda yakıtlarının bitmesi riskiyle de karşı karşıya kaldılar. Neyse ki Nielsen gereken yerlerde ayağını gazdan çekerek bu riski bertaraf edebildi.Podyumu tamamlayan araç ise son haftaların formda kadrosu ile 36 numaralı Alpine oldu. Mick Schumacher-Jules Gounon-Frederic Makowiecki üçlüsü zaman zaman 51 numaralı Ferrari ile mücadele edebilecek kadar iyi bir performans gösterdiği yarışta tam üç sıra kazanarak üçüncü sırayı elde etti.
Alpine böylece arka arkaya ikinci kez podyuma çıkmayı başararak 2022 sezonundan bu yana en iyi sezon açılışını da yapmayı başardı.
Yarışa gerilerden başlayan Toyota da iyi bir iş çıkartan takımlardan biriydi; 8 numaralı Toyota damalı bayrağı dördüncü sırada görürken 7 numaralı Toyota ise başarılı bir yedincilik elde etti.
LMGT3’TE DE GALİP FERRARI!
Ferrari için hafta sonunun tek iyi haberi pole pozisyonu, çifte podyumla gelen galibiyet ve şampiyona liderliği değildi.
İtalyan takım, LMGT3 klasmanında da galibiyete ulaşarak hafta sonunu çifte galibiyetle tamamlamış oldu.
LMGT3 klasmanında damalı bayrağı François Heriau-Simon Mann-Alessio Rovera kadrosu ile ilk sırada gören 21 numaralı Vista AF Corse Ferrari, yarışa yedinci sırada başlamasına rağmen güçlü bir yükselişle hem sezonun ilk zaferini aldı, hem de puansız geçen Imola 6 Saat’i telafi etti.
İkinci sırada sezona kötü bir başlangıç yapan ve ilk iki yarıştan sadece bir puan çıkarabilen 88 numaralı Proton Competition Ford yer aldı.
Podyumu tamamlayan takım ise 54 numaralı Vista AF Corse Ferrari oldu; böylece Ferrari LMGT3 klasmanında hem galibiyete, hem de çifte podyuma uzandı.
Yarışa pole pozisyonundan başlayan 78 numaralı Akkodis ASP ise damalı bayrağı ancak sekizinci sırada görebildi.
Hazırlayan: Altay Gök
Benzer Konular
Reklam
Reklam