Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic Isner'a yenildi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 17/03/2012 - 23:31 GMT+2

Yarı finalde ev sahibi raket John Isner ile karşılaşan son şampiyon Novak Djokovic, korttan 6-7/6-3/6-7'lik skorlarla boynu bükük ayrıldı. Geçen sezona fırtına gibi başlayan dünya 1 numarası bu yılki ikinci mağlubiyetini aldı.

Djokovic murray

Görsel kaynağı: AFP

Karşılaşmaya Djokovic iyi başlayan taraftı ve servis kırarak avantajı da elde etti. Bu avantajı uzun bir süre devam ettiren Sırp tenisçi 5-4’te seti kazanmak için servis attı. Isner karşılaşmadaki ilk servis kırma puanını kazandığı bu kritik oyunda bu şansını iyi kullanarak sette kaldı.
Tie-break oyununda biri kendi servisinde olmak üzere üç set puanı elde eden 2.06’lık Isner, bunlardan faydalanamadı. Bir dördüncüsü ona seti getirdi.
İkinci sette iki tenisçi de uzun bir süre servis oyunlarına tutunurken sekizinci oyunda yakaladığı şansta rakibinin servisini çalan Djokovic 5-3 öne geçti ve kendi servislerinde hata yapmayınca müsabaka karar setine uzadı.
Son sette durum 3-3 iken servis kırma puanı elde eden dünya 1 numarası, Isner’ın direnci ile karşılaştı. ABD’li raket harika servislerle oyuna tutundu. 6-5 öndeyken rakibinin servis oyununda maç puanı elde eden Isner, bundan faydalanamadı ve karşılaşmanın galibini tie-break belirledi.
Tie-break’te elde ettiği maç puanını ace ile noktalayan ABD’li tenisçi finale yükseldi. Bu final Isner'ın kariyerindeki ilk Masters finali olacak. Ev sahibi raketin finaldeki rakibi Roger Federer - Rafael Nadal maçının galibi olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam