Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rafael Nadal Roger Federer

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/03/2012 - 16:03 GMT+2

Dünya üzerindeki en büyük spor rekabetlerinden birinin 28. randevusu, bu akşam California’da gerçekleştirilecek. Sezonun ilk Masters turnuvasının yarı finalinde dünya iki numarası Rafael Nadal ile dünya üç numarası Roger Federer finale yükselmek için birbirleri ile çarpışacak.

Roger Federer, Rafael Nadal

Görsel kaynağı: Eurosport

İkilinin daha önceki 27 buluşmasında İspanyol raketin 18-9’lük üstünlüğü bulunuyor. Üç set üstünde oynanan karşılaşmalarda da Nadal’ın 8-6’lık üstünlüğü mevcut. Ancak sert zeminli kortlardaki mücadelelerde durum 5-5.
Federer çok formda
Yakın zamandaki formlarına bakarsak ibre Federer’i gösteriyor. Amerika Açık yarı finalinde Novak Djokovic’e efsane bir maçın ardından beş sette yenildikten sonra, İsviçreli çıktığı 39 maçın 37’sini kazandı ve beş turnuva zaferi elde etti. İki mağlubiyetin biri Fed Kupası’nda John Isner tarafından (ki o da bugün Djokovic karşısında final şansı arayacak) diğeri ise Avustralya Açık yarı finalinde Nadal tarafından geldi.
İspanyol dünya iki numarası ise bu süre zarfında 23 galibiyet ve altı mağlubiyet aldı. Nadal’ın Fransa Açık’tan bu yana şampiyonluk sevinci bulunmuyor.
Ancak 10 kez Grand Slam şampiyonu bir buçuk ay önce buna benzer bir durumda, Melbourne’de çıktıkları karşılaşmada İsviçreli’yi geçmeyi başarmıştı.
Nadal daha rahattı
Bu turnuvada Federer macera aradı. İlk maçında Denis Kudla’yı rahat geçen 16 kez Grand Slam şampiyonu, üçüncü turda Milos Raonic önünde zorlandı. İlk seti kaybettiği maçta, Raonic’in servis ritmini tutturamamasının da yardımıyla üç sette galip geldi. Bir sonraki turda tıpkı Nadal gibi solak olan ve toprak kortu seven Thomaz Bellucci ile karşılaşan Federer, ilk seti yine kaybetti ancak müsabakadan zaferle ayrılmayı başardı. Çeyrek finalde, bu sezon dördüncü kez rakibi olduğu Juan Martin del Potro alt ederken hiç de zorlanmadı İsviçreli.
Nadal ise Leonardo Mayer ve Marcel Granollers’i kolayca geçip dördüncü tura yükseldi. Alexandr Dolgopolov karşısında zorlu bir karşılaşma yaşaması beklenen İspanyol raket rahatça son sekiz arasına kaldı. Asıl testi bu turda Arjantinli David Nalbandian’a karşı veren 25 yaşındaki tenisçi yarı finale yükseldi.
Zorlu mücadele bugün saat 20.00’de başlayacak olan Djokovic - Isner yarı finalinin ardından oynanacak.
rafael nadal, roger federer, infografik, maç öncesi
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam