Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Roger Federer Indian Wells

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/03/2012 - 00:37 GMT+2

Sezonun ilk Masters turnuvasında gülen Roger Federer oldu. Finalde karşılaştığı John Isner’ı 7-6 ve 6-3’lük setlerle geçen İsviçreli müthiş formunu sürdürdü.

Roger Federer

Görsel kaynağı: Reuters

Dünya üç numarası eylül ayında sonlanan Amerika Açık’ta yarı finalde elenişinin ardından sadece iki maçta mağlup olmuştu. O mağlubiyetlerden birini geçen ayki Davis Kupası mücadelesinde almasına neden olan John Isner karşısında Federer hem rövanş peşindeydi, hem de üstün formunu devam ettirmek istiyordu.
16 kez Grand Slam şampiyonu, servisleriyle başarılı olan 2.06’lık rakibine adeta servis kullanma dersi verdi. İlk oyun dışında rakibine kendi servisinde puan göstermeyen Federer, tie-break’e giden seti 9-7’lik tie-break skoruyla hanesine yazdırdı.
İkinci sette raketler 3-3’e kadar servislerine tutundu. Bu noktada seviyesini tekrar yükselten İsviçreli raket rakibinin servisini iki kez daha çaldı ve Isner’a başka oyun göstermeden maçı noktaladı. Federer oyuna giren 56 servisinde sadece dokuz puan kaybetti.
Kariyerinin 73. turnuva zaferini elde eden dünya üç numarası, Masters şampiyonluk sayısını da 19’a çıkartarak yarı finalde alt ettiği Rafael Nadal’ı yakaladı. Yarı finalde dünya 1 numarası Novak Djokovic’i eleyen John Isner ise kariyerinin ilk Masters finalinden boynu bükük ayrıldı. ABD’li tenisçi yarın açıklanacak yeni listede ilk 10 tenisçi arasında yer alacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam