Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer engel tanımıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/03/2012 - 08:59 GMT+2

Ezeli rakibi Rafael Nadal ile yarı finalde karşılaşan Roger Federer müsabakadan 6-3/6-4’lük iki setle galip ayrılarak finale yükseldi.

2012 TENNIS Roger Federer

Görsel kaynağı: Reuters

Djokovic ile Isner arasındaki ilk yarı final maçının hemen ardından başlayan yağmur nedeniyle yaklaşık üç saat geç başlayan müsabakaya İsviçreli dünya üç numarası harika başladı. Her ne kadar servis kullandığı ilk oyunda rakibine iki servis kırma puanı verse de, Federer üst üste etkili servislerle oyuna tutundu. İkinci oyunda Nadal’ın servisini çalmayı başaran 16 kez Grand Slam şampiyonu 3-0 öne geçti.
Oyunun içine girmeye çalışan Nadal bu amacında başarılıydı. Rakibine kaptırdığı servisi geri alan İspanyol sette 3-3’lük beraberliği sağlasa da, Federer kortun her yerindeydi. İlk sette başka oyun kaybetmeyen dünya üç numarası bu seti hanesine yazdırdı.
Bulduğu ritimle ikinci sette de fırtına gibi esen Federer, üçüncü ve yedinci oyunlarda kırdığı servislerle 5-2 öne geçti. Maç için servis atan İsviçreli raket, İspanyol rakibinin bir anda seviye yükseltmesi ile bir servisini kaptırdı. 5-4’te ikinci kez maç için servis atan Federer 40-30 öndeyken başlayan hafif yağmur nedeniyle oyun beş dakika durdu.
Korta dönen 18 kez Masters şampiyonu, ace ile müsabakaya noktayı koydu. Federer bu galibiyetle Nadal ile oynadığı 28. maçta 10. kez galibiyet sevinci yaşamış oldu. İsviçreli tenisçi finalde ev sahibi raketlerden John Isner ile karşılaşacak. ABD’li raket zorlu bir maçın ardından son şampiyon ve dünya 1 numarası Novak Djokovic’i üç sette alt etmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam